Dansk El-forbund

Gør en forskel

I 2007 blev vi sat i kontakt med Active-Business Care som mente, at de kunne gøre en forskel i forhold til vores datidige og ikke mindst fremtidige indkøb. Som formand for Dansk El-Forbund, København var jeg noget skeptisk over, at nogen udefra kunne gøre det bedre, end vi allerede selv gjorde, idet jeg mente, vi allerede havde kompetente medarbejdere til disse processer.

På grund af arbejdspres og manglende ressourcer, valgte jeg at prøve konceptet af og må sige, at jeg blev i den grad positivt overrasket. Ikke mindst over de resultater, det endte op med; men også over at se, hvordan Active-Business Care havde ejerskab på alle typer opgaver.

På baggrund af dette positive perspektiv har Active-Business Care i dag løst følgende opgaver for afdelingen: indkøb af kontorartikler og tryksager, rådgivning vedr. nuværende lønsystemer og ikke mindst indkøb af vores nye kopi-/printløsning.

Ydermere har Active-Business Care vist sig at være en værdig samarbejdspartner i konflikter, der ind imellem kan opstå med leverandører. På bedste diplomatiske vis har Active-Business Care håndteret disse og fået enderne til at mødes til alles tilfredsstillelse.

Jeg kan anbefale alle at benytte Active-Business Care til gennemgang af deres leverandøraftaler samt forestå deres indkøb fremadrettet.

Per Georg Olsen, Formand
Dansk El-forbund, København

Dansk El-Forbund, København er den største af el-fagets 13 lokale fagforeninger. Vi er en klassisk fagforening i den forstand, at vores kerneopgaver er de samme, som da vi blev dannet for mere end 100 år siden: At sikre gode og løn- og arbejdsforhold for elektrikerne.

Mere præcist betyder det, at vi stadig først og fremmest beskæftiger os med:

  • Løn, fagretslig sagsbehandling og overenskomstforhandling
  • Arbejdsmiljø og sikkerhed på arbejdspladsen
  • Uddannelse og kompetenceafklaring
  • Arbejdsmarkedspolitik, jobformidling og understøttelse

På landsplan organiserer Dansk El-Forbund over 30.000 elektrikere, el-montører, og andre med el-teknisk uddannelse. Ud af disse organiserer vi 7.300 i Københavnsafdelingen. Vores medlemmer arbejder inden for alle el-faglige arbejdsområder: El-automation, forsyningsanlæg, hvidevare og køleteknik, sikring og alarm, elevatorer, el-installationer og antenner, IBI- og CTS-anlæg, sat-, tele- og data-området. Det gælder både inden for det private område og det offentlige.

Vi har indflydelse på lovgivning om arbejdsmarkedsforhold og el-lovgivning. Vi arbejder for bedre arbejdsmiljø og for udvikling i el branchen. Vi søger indflydelse bl.a.ved at samarbejde med andre faglige organisationer, arbejdsgivere og deres organisationer, uddannelsesinstitutioner og offentlige myndigheder. Vi samarbejder internationalt med faglige organisationer og deltager i solidaritets- og udviklingsprojekter.

Vi er således ikke blot en klassisk fagforening, men hele el-fagets faglige fællesskab. Et fællesskab, du er velkommen i, og hvor du dermed kan være en del af mere end 100 års erfaring inden for el-branchen.